We mogen weer en daar zijn we maar wat blij mee! Maar 'gewoon' gaan voetballen is er helaas niet bij dit jaar. Het coronavirus is voorlopig nog niet weg, waardoor we beginnen aan een onzekere periode.
Om het seizoen te laten slagen, heeft het bestuur een aantal regels op papier gezet. Hierbij volgen wij de regels van de overheid / gemeente, NOC/NSF en de KNVB.
Wij doen een beroep op een ieder die betrokken is bij VIOS om deze regels in acht te nemen.

Basisregels
Voor alles geldt, gebruik uw gezond verstand. Heeft u klachten, blijf thuis en laat u zo snel mogelijk testen. Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen. Ben je 18 jaar en ouder?  Houd 1,5 meter afstand van anderen. Was vaak uw handen met water en zeep. Wijs elkaar dan op het naleven van alle gestelde maatregelen en spreek elkaar vriendelijk aan wanneer deze onvoldoende worden nageleefd.

Toegang tot het sportpark
Bij binnenkomst op ons sportpark staat een stoepbord met daarop de algemeen geldende regels. Loopt u door dan vindt u bij de kiosk aan de linkerkant een statafel met daarop ontsmettingsspullen voor het reinigen van de handen. Daarnaast is een inschrijfformulier aanwezig dat moet worden ingevuld zodat wij, indien nodig, deze gegevens kunnen doorgeven aan de GGD. We zullen ook losse formulieren beschikbaar stellen zodat de trainers/leiders deze per elftal kunnen invullen. Verder zullen wij op ons park looplijnen aanbrengen zodat een ieder veilig het sportpark op en af kan komen.

Kantine en terras
De kantine heeft max. 30 zitplaatsen, bezoekers mogen alleen zitten, niet staan, anders dan voor het bestellen van een hapje of drankje. Op het terras moet rekening worden gehouden met de 1,5 meter. Bij het betreden van de kantine kan gebruik worden gemaakt van de ontsmettingsmiddelen die daar op een statafel staan. In de kantine zijn eveneens looplijnen aangebracht die moeten worden gevolgd. Het gebruik van (bier) kannen is vanuit het oogpunt van hygiëne helaas niet toegestaan. Tijdens de thuiswedstrijden van het 1e elftal wordt koffie geschonken in de kiosk. We onderzoeken nog de mogelijkheid voor een aparte tap voor bier op het terras. Bij slecht weer wordt bekeken of we tenten op het terras kunnen plaatsen.

Kleedkamers
In de kleedkamers worden looplijnen aangebracht of informatie over de route die gevolgd moet worden. Per zaterdag wordt bekeken hoe we met de indeling van de kleedkamers omgaan. Uitgangspunt is niet meer dan 7 personen gelijktijdig in een kleedkamer. Per kleedkamer mogen slechts 2 douches worden gebruikt. Voor de jeugd t/m 17 geldt dit niet, zij mogen met 1 elftal in een kleedkamer. Bij trainingen geldt, zoveel mogelijk thuis omkleden en douchen. Wedstrijdbesprekingen moeten buiten de kleedkamers worden gehouden. Toeschouwers mogen NIET in het kleedkamergebouw komen, dit is alleen toegankelijk voor spelers, begeleiders en bestuursleden.

Wedstrijden
Vermijd schreeuwen, laat uitgebreid juichen achterwege. Geef elkaar bijvoorbeeld een boks na het scoren van een doelpunt. Geen handen schudden. In de dug-out geldt ook de 1,5 meter afstand voor personen ouder dan 18 jaar. Personen die niet in de dug-out passen dienen naast de dug-out plaats te nemen op aparte stoelen, op 1.5 meter afstand. Laat bij voorkeur alleen wisselspelers en trainers in de dug-out plaatsnemen. Eventueel kan één verzorger ook plaatsnemen in de dug-out. Om de dug-out niet te laten uitpuilen wordt aangeraden leiders en specialistentrainers niet tot de wedstrijdselectie te laten behoren.

Wedstrijdsecretariaat
In het wedstrijdsecretariaat mogen max. 6 personen aanwezig zijn. De ruimte wordt alleen gebruikt voor de wedstrijd en in de rust. Na de wedstrijd kan in de multifunctionele ruimte een drankje worden genuttigd door de scheidsrechter, leider en trainer! 
Ook in deze ruimte is een beperkte toegang toegestaan, houdt rekening met de 1,5 meter. Hier wordt aangegeven wat het maximale aantal personen is in deze ruimte.
Bij thuiswedstrijden van ons 1e elftal zal de multifunctionele ruimte worden gebruikt door het bestuur, de bestuurskamer doet dan dienst als uitwijk voor het wedstrijdsecretariaat.
Uitgangspunt is, eigen VIOS mensen, anders dan scheidsrechters, minimaal aanwezig in het wedstrijdsecretariaat, bestuurskamer en de multifunctionele ruimte.

Toiletten
Voor de toiletten in de kantine geldt dat er maximaal 2 personen gelijktijdig gebruik mogen maken van deze ruimtes.

Vervoer
Hiervoor gelden de richtlijnen en adviezen vanuit de overheid. Lees hieronder meer informatie vanuit de overheid over het vervoer en gebruik van mondkapjes. Wanneer je met personen uit meerdere huishoudens plaatsneemt in één auto is het advies om een mondkapje te dragen voor reizigers van 13 jaar en ouder. Voor het vervoer in een bus/touringcar geldt de verplichting van het dragen van een niet-medisch mondkapje voor reizigers van 13 jaar en ouder.

Toeschouwers langs de lijn.
Vermijd juichen, schreeuwen en zingen, laat het geven van aanwijzingen aan de trainers en moedig uw kind 1-op-1 aan wanneer hij of zij in de buurt is. Doe dit op spraakvolume. Ook bij de velden geldt: houdt 1,5 meter afstand. Informeer uw kind(eren) over de regels/maatregelen en vertel ze dat ze altijd de aanwijzingen van hun begeleiding opvolgen.

Uiteraard kan er altijd een situatie ontstaan waarbij we toch nog verdere aanpassingen moeten doorvoeren. We vragen daarvoor uw begrip en verwachten de medewerking van een ieder, want alleen samen kunnen we deze (tijdelijke) problemen oplossen.

27/aug

Clubblad De Treffer

    

VIOS Kidsclub

Onze Hoofdsponsor

Hoofdsponsor Vios Vaassen - Cottus

ONZE SPONSOREN