Vanaf het begin zie je duidelijk twee ploegen die voor de winst willen gaan, daar waar Vios de punten hard nodig heeft, wil Zutphen graag ongeslagen kampioen blijven.
Hierbij zakt Vios wat verder in en heeft Zutphen het balbezit. Dit resulteert in de 5e minuut dan ook in de eerste kans van de wedstrijd voor de thuisploeg, maar keeper Robin de Vries redt goed. Vervolgens wordt de bal in de 7e minuut niet goed weggewerkt door de Vios verdediging, waar Zutphen dankbaar gebruik van maakt. Floris de Boer maakt de vroege 1-0.
Vios neemt meer initiatief, door een goede actie van Mehmet Ali Akalin belandt de bal bij Jaron Dijksterhuis, die het eerste wapenfeit van Vios afgeeft, maar in de handen van de keeper schiet. Dan volgt in de 17e minuut een opening op Kristiaan Bax die een actie inzet, naar binnen dribbelt en de bal fenomenaal in de linkerbovenhoek schiet, 1-1. Tot aan de 28e minuut is een periode met slordigheden van beide kanten, waarbij Zutphen op een gegeven moment Benjamins Rotert diep weet te sturen. Hier weet hij wel raadt mee, 2-1. Vrijwel direct hierna begint Vios aan een mooie aanval, Ozan Borlu weet met een scherpe lage voorzet Kristiaan Bax te bereiken, die zijn 2e van de middag maakt! 2-2.
In de 33e minuut een wissel aan Vios zijde, Mauro Rodijk verlaat het veld voor Abel Tuasela. Er volgt een periode met kansen voor Zutphen, die een aantal keer gemakkelijk tot een schot komen, met als uitschieter een voorzet waarbij de kopbal op de lat beland. In de 42e minuut zorgt een schandalige overtreding op Mehmet voor de eerste gele kaart van de wedstrijd, die verder relatief rustig verloopt.
In de 2e helft schiet Zutphen scherp uit de startblokken, met een goede aanval over rechts maar het schot gaat naast. Dan in de 52e minuut, een goede actie van Jaron Dijksterhuis, die hem klaarlegt voor Kristiaan, maar die verzuimt helaas zijn 3e van de middag te maken. In de 56e minuut wederom een goede aanval van Vios, Mehmet weet in de 16 Kristiaan te bereiken, die schiet de bal hard op de lat.
Vios komt meer en meer tot kansen, in de 63e minuut is het dan ook Abel Tuasela die de bal breed legt op Kristiaan, hij maakt zijn 3e van de middag, een hattrick. 3-2. Hierna volgt een periode met meer balbezit voor Zutphen, zonder dat daar direct kansen uit voortvloeien, maar de druk wordt opgevoerd op de Vios verdediging.
In de 75e minuut volgt een gevaarlijke corner van Zutphen die de goed keepende Robin weet te pakken. Hierna wederom een gevaarlijke aanval van Zutphen maar ook deze strandt. In de 80e minuut wordt Abel Tuasela (blessure) gewisseld voor Senna Pelupessy, die zijn officiële debuut maakt. Diep in de blessure tijd weet Zutphen de 3-3 in te tikken door een inschattingsfout van de Vios verdediging, Benjamins profiteert hier goed van. Kort hierna is dan het eindsignaal van de uitstekend fluitende scheidsrechter. Al met al een vermakelijke wedstrijd die beide ploegen graag hadden gewonnen! Voor Vios in ieder geval wederom een erg belangrijk punt van de koploper.


 

21/mei

Clubblad De Treffer

    

VIOS Kidsclub

Onze Hoofdsponsor

Hoofdsponsor Vios Vaassen - Cottus

ONZE SPONSOREN