V.I.O.S. mocht het afgelopen zaterdag opnemen tegen een oude bekende; Owios uit Oldebroek. In het verleden speelden deze wedstrijden zich altijd op het scherpst van de snede af. Een mooi affiche dus. Dat vonden ook de supporters uit Oldebroek die in grote getale waren afgereisd naar Vaassen. Vanwege de vele regen de afgelopen dagen, was het kunstgrasveld van sportpark De Kouwenaar het strijdtoneel van deze middag. Nu geen regen; de zon liet zich zelfs af en toe zien. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooi potje voetbal. En dat werd het. Vooral voor de supporters van de thuisploeg.

De aftrap was voor Oldebroek, maar V.I.O.S. nam vrij snel het initiatief over. Er werd goed gevoetbald. Spelers vonden elkaar vrij makkelijk en Owios moest meerdere malen aan de rem trekken om mee te kunnen blijven doen. Het goede spel resulteerde al in de 5de minuut in een geweldige kans voor V.I.O.S.. Dennis Gerritsen wist de bal van achteruit met een mooie pass op het hoofd van Noah Tuasela te leggen. Helaas kopte Noah net naast de goal van de ver uitgekomen keeper Jacco van Olst. In de 18de minuut was het Rein van Wijngeeren die een hard afstandsschot geblokkeerd zag worden door Oldebroeker Youri de Vries. 2 minuten later was het wel van Wijngeeren die het net wist te vinden. Uit een kluts na een corner wist hij raak te schieten, waarmee hij een verdiende 1-0 voorsprong op het bord zette. Kort daarna kreeg Lennon van der Linde een domme gele kaart gepresenteerd die hem later duur kwam te staan. Zo’n 5 minuten na de eerste goal weet V.I.O.S. de voorsprong te verdubbelen. Mehmet Ali Akalin vindt Levi Tuasela. Die laatste houdt overzicht en schiet de bal diagonaal in de verre hoek. Een riante voorsprong, gecombineerd met fris voetbal, is een situatie die de laatste weken niet is voorgekomen. Zaak om dit vast te houden dus.
Na een half uur spelen zien vooral de supporters uit Oldebroek een penalty in een vermeende handssituatie van V.I.O.S.-aanvoerder Joas Pol. Scheidsrechter Procee staat er dichtbij en bepaalt anders. Owios weet nog wat speldenprikken uit te delen. Maar echt gevaarlijk wordt het niet.
Na rust is het spelbeeld min of meer hetzelfde. V.I.O.S. voert de boventoon, maar Owios is duidelijk van plan niet zomaar op te geven. Al in de 49ste minuut spat een afstandsschot van Owios uiteen op de kruising van de V.I.O.S. goal. Vlak daarna krijgt van der Linden een 2de gele kaart, voor het wegtrappen van de bal. V.I.O.S. moet dus verder met 10 man.
Niet veel later belandt een hoge voorzet van Owios op de knie van Gerritsen. Deze stuitert tegen zijn arm. Een ongelukkig weggegeven penalty, die beheerst wordt ingeschoten door Owios-aanvoerder Robin Hop. Met een man meer gaat Owios op zoek naar de gelijkmaker. Toch is het V.I.O.S. dat het spel blijft domineren. Dit tot frustratie van Sem van Koldenhoven, die nog niet zo lang in het veld staat. Na een aanval van Owios stompt hij van Wijngeeren in zijn buik. De scheidsrechter ziet dit en is resoluut; rood. V.I.O.S. krijgt nog een aantal mogelijkheden. Onder andere een kopbal van Pol, een vrije trap in de korte hoek van Levi Tuasela en een schot van invaller Julian Smit. De stand blijft onveranderd en zo weet V.I.O.S. eindelijk weer eens 3 punten te bemachtigen. Met 9 punten uit 7 wedstrijden, neemt V.I.O.S. de 8ste plek op de ranglijst in.
Volgende week, zaterdag 18 november, staat de uitwedstrijd tegen Oene op het programma. Om 17.00 uur wordt er afgetrapt op sportpark de Hoge Kamp.
 

HIERBIJ DE FOTO'S VAN DE WEDSTRIJD VIOS 1 - OWIOS 1.

 

 

 

12/nov

Clubblad De Treffer

    

VIOS Kidsclub

Onze Hoofdsponsor

Hoofdsponsor Vios Vaassen - Cottus

ONZE SPONSOREN