Wie voorafgaand aan de competitie voorspeld zou hebben dat het verschil tussen de beide kemphanen al 9 punten na 3 wedstrijden zou zijn, zou meewarig worden aangekeken. Oorzaak hiervan ligt aan de kant van Oene, die een valse start hebben gemaakt. In de voorbereiding liep alles nog op rolletjes. De Veluw cup werd gewonnen en zonder moeite werd de volgende bekerronde bereikt. Echter in de eerste drie wedstrijden werden geen punten behaald. De druk om punten te halen werd onmiskenbaar gevoeld.
Daarin schuilde voor Vios het gevaar. Vios kan terugvallen op een uitstekende verdedigende organisatie. In de eerste 3 wedstrijden werd nog geen tegengoal geïncasseerd. In deze wedstrijd moesten helaas twee van de vier verdedigers verzuimen. Maurits Visch was geblesseerd en Stef Koldenhof was ziek.  Middenvelder Richard van Beek was ook geblesseerd geraakt vorige week en de langdurige afwezigheid van Joas Pol noopten Vios tot het vinden van een oplossing.
De wedstrijd startte conform de verwachtingen. Bij balbezit Vios zakte Oene helemaal terug tot eigen helft en probeerde via de omschakeling gevaarlijk te worden. Dit lukte al in de 11e minuut via Jim Schaap die de terugkomende bal van de keeper beheerst afrondde. Oene zakte weer terug en liet Vios het spel maken. Vios had het in de eerste helft moeilijk met deze situatie. Vooral toen in de 25-ste minuut Jacob Mosterd Oene op 0-2 zette. Tekenend was dat Vios pas in de 29-ste minuut voor het eerst richting doel schoot. In de 34-ste minuut volgde de eerste vloeiende aanval die werd afgerond door Dennis de Jong. De grensrechter van Oene had ergens buitenspel gezien en het doelpunt ging dus niet door. Vlak voor rust kwam Matthijs Meier in een lastige situatie en kopte hij op de paal van het eigen doel. Doelman Maikel Gerritsen kon de terugkomende bal vangen.
Vanaf de start van de tweede helft wist Vios wat gebracht moest worden. De gehele 2e helft was het ook eenrichtingsvoetbal richting het Oene-doel. In de 63-ste minuut rondde Dennis de Jong een prachtige pass van de geweldig spelende Mehmet Ali Akalin af 1-2. De laatste 20 minuten waren voor Vios. In de 82-ste minuut een kopbal van Dennis de Jong die net gered werd door Oene doelman Wim Riphagen. In de 83-ste minuut een schot van de ingevallen Jelle Pol op de lat. In de 87-ste minuut zette Noah Tuasela Vios op 2-2 met een technisch prachtige aanname en afronding. De pass ontving hij van zijn broertje Levi. In blessuretijd waren er nog kaarten en opstootjes maar er werd niet meer gescoord.
Na afloop was er nog een heuse persconferentie en veel gezelligheid. Beide kampen waren tevreden met het gelijke spel. Oene had zijn eerste punt en Vios was toch maar terug gekomen van een 0-2 achterstand.

13/okt

Clubblad De Treffer

    

VIOS Kidsclub

Onze Hoofdsponsor

Hoofdsponsor Vios Vaassen - Cottus

ONZE SPONSOREN