Twee weken na het goede resultaat tegen Berkum (0-2 winst) stond afgelopen zaterdag weer een zware wedstrijd te wachten tegen Colmschate ’33. Colmschate speelt samen met Teuge en Columbia voor het kampioenschap, terwijl VIOS de punten hard nodig heeft voor de strijd tegen degradatie. Al deze facetten bij elkaar opgeteld maakt dit tot een mooi affiche.

Op de eerste warme lente zaterdag was het strijdplan van trainer Jeroen van ’t Einde ongewijzigd. Druk naar voren, compact spelen en proberen op het goede moment toe te slaan. Van achteruit opbouwen zal vandaag wat moeilijker worden mede door het lastig bespeelbare veld. VIOS beschikt wel over nagenoeg fitte selectie. Alleen Floris Visch was een twijfelgeval. Hij besloot na een revalidatieweek door lichte hamstringklachten dat hij toch kon spelen.

De wedstrijd begon wat rommelig aan beide kanten. Veel balverlies, veel lange ballen en veel foutieve balaannames zorgde ervoor dat beide ploegen niet lekker in hun spel konden komen. Na wat kleine speldenprikjes over en weer begon Colmschate het initiatief in de wedstrijd te nemen. Dit beloonde halverwege de eerste helft dan ook in het eerste doelpunt van Colmschate. Een corner vanaf de rechterkant werd niet goed verwerkt door de VIOS-verdedigers, de afvallende bal kwam terecht bij een speler van Colmschate die hem verwoestend volleerd in de rechterbovenhoek. De wederom sterk spelende keeper Suleyman Deliktas was kansloos, 0-1 voor Colmschate. Na de goal kantelde de wedstrijd in het voordeel van VIOS. VIOS kreeg steeds meer de bal en de gegeven ruimtes werden steeds beter bespeeld. Dit resulteerde in wat kleine kansjes voor VIOS. Na 30 minuten sloeg het noodlot voor Colmschate toe. Na het goed verlengen van een lange bal door Tom Beekman lag de weg naar het goal open voor de rappe spits Stefan de Weerd. De laatste verdediger van Colmschate zocht contact met de spits waardoor hij naar de grond ging. De sterk fluitende scheidsrechter zag geen andere mogelijkheid dan de verdediger van Colmschate van het veld te sturen. Colmschate moet verder met 10 man. De wedstrijd lag weer open. Dit overtal resulteerde in kansen voor VIOS. Tom Beekman, Rutger Visch en Stefan de Weerd verzuimde om direct de gelijkmaker te maken. Net voor rust was het dan toch raak voor VIOS. Na alweer een goede corner van Bas van der Haar kon aanvoerder Tom Beekman inkoppen. Hierdoor kon VIOS met een goed gevoel aan de thee.

In de tweede helft nam Colmschate wederom het initiatief en dit gaven ze niet meer weg. Spelend voor het kampioenschap kwamen zij gemotiveerd uit de kleedkamer. Dit resulteerde jammer genoeg snel in een doelpunt voor Colmschate. Een crosspass werd goed ingeschat door de aanvallers van Colmschate, waarna de 1-2 kon worden binnen geschoten. Colmschate bleef de betere ploeg en de wedstrijd werd wat onvriendelijker. Veel overtreding door beide ploegen zorgde ervoor dat de scheidsrechter zijn handen vol heeft om de wedstrijd in goede banen te leiden. Rond de 70e minuut profiteerde Colmschate wederom. Waar Tom Beekman geblesseerd in het veld ligt besloot Colmschate door te voetballen. VIOS was niet alert en hierdoor kon Colmschate toeslaan. De bal werd langs Suleyman Deliktas geschoten. 1-3 met nog 20 minuten te spelen. Colmschate ging wat verdedigend spelen. Helaas resulteerde dit niet in kansen voor VIOS. De wedstrijd bleef onrustig, met weinig goed voetbal en veel overtredingen. Vlak voor het einde van de wedstrijd sloeg de vlam volledig in de pan. Na een overtreding van Lex Schoemaker kwam de spits zijn gelijk halen. Dit resulteerde in een verhit opstootje langs de zijlijn waarbij de reeds uitgevallen aanvoerder Tom Beekman een directe rode kaart kreeg.

Einde wedstrijd, VIOS heeft niet kunnen profiteren van het 60 minuten durende overtal en moest haar meerdere erkennen in het betere Colmschate ’33. 14 April staat om 12:00 de lastige uitwedstrijd tegen SEH te wachten. Waar VIOS wederom alles moet geven om die broodnodige punten binnen te halen voor de strijd tegen degradatie.

Opstelling VIOS 2:

Suleyman Deliktas; Aldo Kuijt, Floris Visch (Marvin Timmer ’70), Lex Schoemaker, Quincy Werinussa; Matthijs Meijer, Rutger Visch, Bas van der Haar, Tom Beekman (C) (Patrick Töpfer ’80); Stefan de Weerd, Santiago Leatemia.

09/apr

Clubblad De Treffer

    

Vios KidsClub

Wedstrijden 1ste elftallen

30/mrt - 15:00 SDS' 55 1 - VIOS V. 1
06/apr - 12:00 VSCO'61 VR1 - VIOS V. VR1
06/apr - 14:30 VIOS V. 1 - Terschuurse Boys 1
13/apr - 14:30 V.V. Barneveld 1 - VIOS V. 1
20/apr - 14:30 VIOS V. 1 - Advendo '57 1
04/mei - 12:30 VIOS V. VR1 - Stroe VR1

Vios Prikbord

 

Onze Hoofdsponsor

Hoofdsponsor Vios Vaassen - Cottus

ONZE SPONSOREN