Vandaag een vroege thuiswedstrijd voor Vios JO15-1 tegen ASC '62 uit Dalfsen.  Doordat ondergetekende nog een andere wedstrijd moest coachen vandaag moesten de jongens vroeg uit de veren om dit mogelijk te maken.  Gelukkig eenmalig want om 9 uur voetballen doe je jongens duidelijk geen plezier mee.

Vanwege afwezigheid op de training konden we niet starten in de gebruikelijke formatie, maar als je regels met elkaar afspreekt is er geen uitzondering mogelijk ook al lever je dan in op routine situaties.

ASC '62 leek met een vroeg doelpunt uit een vrije trap te beginnen aan de wedstrijd maar werd afgekeurd doordat het een indirecte vrije trap bleek te zijn volgens de scheidsrechter dus kwamen we direct goed weg. Het spel van Vios miste wat scherpte op momenten dat er druk gezet moest worden, waardoor er ruimtes ontstonden voor het middenveld van ASC'62 en liepen we soms achter de feiten aan.  De Dalfsenaren maakten goed gebruik van de geboden ruimtes en scoorden de 0-1. Ondanks dat de jongens hun best deden om verzorgd hun balletje te trappen miste er wat vuur en was er soms wat te veel tijd nodig om de bal onder controle te krijgen op ons verre van vlakke hoofdveld. Asc '62 had hier wat minder moeite mee en liep uit naar een terechte 0-2 voorsprong. En konden we met deze achterstand stand aan de thee.

In de rust werd gewisseld en onderling het vertrouwen uitgesproken dat we ons nog wel weer terug konden knokken in de wedstrijd want het was voor iedereen wel duidelijk dat we beter konden voetballen als dat we tot nu toe hadden laten zien.

De tweede helft werd voetballend wat beter gestart maar echt sprankelend werd het spel niet.   wel kwamen we vaker in scoringspositie maar vergaten onszelf te belonen.mAan de andere kant werd er gretig gebruik gemaakt van onze foutjes en werd het 0-3 in plaats van 1-2. We lieten het allemaal wat te makkelijk gebeuren en bewezen ons zelf zeker geen dienst door wat te veel te gaan lopen met de bal.

Met wat geluk kwam ASC '62 op 0-4 en even later zelfs 0-5. Gelukkig wisten we de eer uiteindelijk nog te redden via een goede actie van Joppe Hummel die de goed meegelopen Hidde Visch kon bedienen bij de 2e paal en de bal binnen kon tikken.

Eindstand 1-5

Een gezapige pot voetbal waar we hebben vergeten weerstand te bieden en niet naar ons eigen kunnen hebben gespeeld. Volgende week weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen.

Groeten Jeroen van 't Einde

15/apr

Clubblad De Treffer

    

Vios KidsClub

Wedstrijden 1ste elftallen

30/mrt - 15:00 SDS' 55 1 - VIOS V. 1
06/apr - 12:00 VSCO'61 VR1 - VIOS V. VR1
06/apr - 14:30 VIOS V. 1 - Terschuurse Boys 1
13/apr - 14:30 V.V. Barneveld 1 - VIOS V. 1
20/apr - 14:30 VIOS V. 1 - Advendo '57 1
04/mei - 12:30 VIOS V. VR1 - Stroe VR1

Vios Prikbord

 

Onze Hoofdsponsor

Hoofdsponsor Vios Vaassen - Cottus

ONZE SPONSOREN