Op deze warme zaterdag een thuiswedstrijd voor de Vios jongens onder de 15. Op papier een lastige tegenstander maar alles is mogelijk. Heino bleek inderdaad een lastige tegenstander, voetballend goed met een sterk middenveld. Spelen in een 3-5-2 formatie was het lastig verdedigen voor Vios. Dankzij hard werken hielden de jongens de gelederen gesloten.

Vios loerde op de counter en verraste daarmee de redelijk trage achterhoede van Heino. Na een prachtig balletje op maat van Floris Hummel op broer Joppe die op snelheid de 16 meter binnen liep en loepzuiver binnen schoot. 1-0. Vios bleef strijden en zorgden ervoor dat Heino zich moest beperken tot schoten van afstand die meestal afzwaaiden en anders keurig door Ryan werden opgepikt.

Heino ging vol voor de gelijkmaker maar Vios hield stand en was opnieuw effectief vanuit de counter. Met een steekpass van Pim Pollmann op Ruben Mensink kwam Ruben in scorings positie maar werd neergehaald in de 16 meter. Pim Pollmann nam de toegekende strafschop voor zijn rekening en schoot de bal onhoudbaar tegen de touwen. 2-0.

Met deze stand gingen we de rust in. Misschien niet het voetbal wat we willen spelen maar dit als collectief uit het vuur slepen is net zo veel waard en zeker niet onverdiend. De optie om ons systeem aan te passen aan het 3-5-2 systeem van de tegenstander werd door de jongens afgeslagen en kozen ervoor om te blijven knokken en counteren. Dikke prima!!

Na rust het zelfde beeld. Vios achteruit hangende en Heino opvangen op de middenlijn.   Opnieuw kwam Heino niet verder dan schoten van afstand. Over het algemeen schoten waar Ryan Timmers en onze achterhoede niet echt van wakker lagen. Helaas was het wel een afstand schot waarmee ze Ryan wisten te passeren,  een slappe stuiterbal werd verkeerd ingeschat en stuiterde over de onfortuinlijke Vios doelman waarmee de stand op 2-1 kwam te staan.

Heino deed er alles aan om voor de gelijkmaker te gaan maar liepen zich continue stuk op de muur Vios spelers, die op hun beurt weer gebruik maakten van de geboden ruimte achter de 3 Heino verdedigers met een paar dikke kansen tot gevolg.  Uit een van die kansen werd de bal tot corner verwerkt. Pim Pollmann nam deze voor zijn rekening en legde de bal op maat voor het doel, waar Floris Menkhorst de bal vanuit de lucht prachtig achter de Heino doelman volleerde 3-1 en wedstrijd in de pocket. Heino was gebroken en Vios probeerde de wedstrijd zakelijk uit te spelen en slaagde hierin zonder verdere averij op te lopen.

Erg knap van de jongens,  deze goede tegenstander toch maar even over de knie gelegd met z'n allen en dik verdiend de 3 punten binnen gesleept.

Op naar volgende week.

Groeten Jeroen van 't Einde

22/apr

Clubblad De Treffer

    

Vios KidsClub

Onze Hoofdsponsor

Hoofdsponsor Vios Vaassen - Cottus

ONZE SPONSOREN