Deze zaterdag een thuis wedstrijd voor de JO17-1 van VIOS tegen Robur.

In de week ervoor was er door de jongens een plan bedacht over hoe er volgens hun het beste kon worden gespeeld en werden ook de posities door hun zelf ingevuld.

In balbezit verliep het aardig op wat matige passing na. Verdedigend werd er niet kort genoeg opgezeten en lieten we te veel ruimtes tussen de linies, dit zorgde ervoor dat er door Robur met regelmaat uit de 2e lijn geschoten kon worden wat resulteerde in een 0-1 achterstand. 

Wat later maakte Vios gelijk na een goed uitgespeelde aanval waar Lucas Sluijmers aan mocht leggen voor een schot. Via een been van de Robur verdediger veranderde de bal van richting waardoor de keeper kansloos was. 1-1.

Niet veel later maakte Robur weer een doelpunt, opnieuw van afstand wat met iets korter zitten te voorkomen was geweest. 1-2.

Vlak voor rust was het opnieuw Robur dat wist te scoren na een slechte pass die met wat kunst en vliegwerk de Robur spits in de 1 op 1 zette voor de goed keepende Eize vd Zee die ondanks dat de bal achter zich zag verdwijnen. 1-3.

In de rust pakte assistent trainer Nick Sluijmers het tactiekbord erbij en gaf aan waar we tekort schoten en waar de winstpunten te halen vielen.

De 2e helft was amper 5 minuten bezig toen Yente Stoker de diepte in werd gestuurd door Martijn van Engeland en koelbloedig de 2-3 tegen de touwen schoot. Vios was nu duidelijk de bovenliggende partij en gaf Robur niet de tijd om te voetballen.

Na 15 minuten was het opnieuw Yente Stoker die beheerst binnen mocht schieten na dit keer een balletje op maat van Floris Hummel 3-3.

Hierna verslapte de aanvalsdrift van Vios en hielden beide teams elkaar in de tang op wat speldepikken na over en weer.

Een voor het eigen doel langs uitverdedigde bal gooide roet in het eten van Vios want Robur maakte gretig gebruik van deze mogelijkheid en scoorde de 3-4.

Dit bleek ook de eind uitslag te zijn.

Teleurstellend. Er had veel meer ingezeten vandaag voor Vios maar door te onrustig spel, vergeten kort te zitten en persoonlijke fouten hebben we eigenlijk de 3 punten cadeau gegeven vandaag.

Opnieuw leerzaam maar hoop dat we nu wel gaan doorpakken en van de fouten leren.

Volgende week WSV uit waar we in mijn ogen alleen genoegen mogen nemen met 3 punten.

Groeten Jeroen van ‘t Einde

01/okt

Clubblad De Treffer

    

Vaassense Dorpsavonden

Vaassense Dorpsavonden 2019

Onze Hoofdsponsor

Hoofdsponsor Vios Vaassen - Cottus

ONZE SPONSOREN