Ieder verhaal heeft een begin, zo ook ieder succesverhaal.
Dit succesverhaal begint eigenlijk in het vorige seizoen waar wij met een groep van 17 meiden als 2e jaar onder 15 team kampioen werden in de 2e klasse in het najaar en een verdienstelijke 3e plek in de 1e klasse in het voorjaar behaalden. Met zo’n groep wil je graag door maar..
Een nieuw seizoen, nieuwe leeftijdsklasse en zoals vaak verschuivingen in de teams samenstelling.  Waar vaak de jongsten danwel oudsten van een team achterblijven of doorgeschoven worden hebben wij er nu voor gekozen de drie meiden die het kortst lid waren over te hevelen naar het 2e jaars MO17 team. 
Ik wil deze meiden complimenteren hoe ze de teleurstelling hebben verwerkt en het dit seizoen hebben opgepakt, Chapeau. Verder wil ik de MO15 en MO17-1 bedanken voor de ondersteuning  wanneer wij in spelersnood dreigden te komen.
Waar binnen de KNVB gesteggeld wordt over het geboortemaand effect en wat dit inhoudt voor selecties en dergelijke, hebben wij met 11 eerstejaars onder 17 bijna allemaal geboren in de 2e helft van het jaar en drie 2 jaars onder 15 meiden  een zeer uitzonderlijke prestatie neer gezet.  KAMPIOEN 1e klasse KNVB en bekerfinalist.
Wat is nu het geheim van ons success?
Ten eerste speelt de kern van deze groep al ongeveer 7 seizoenen samen, daarnaast heeft het team uiteraard fantastische trainers maar het allerbelangrijkste is dat de individuele kwaliteiten van alle speelsters elkaar aanvullen. Wie zijn dan deze speelsters, dat ga ik u vertellen:
Elisa Snijder, parttime keepster en tweebenige mannetjesputter. Als keepster het slot op de deur en als speelster multifunctioneel en nooit verslagen
Vera Hagen, centrale verdedigster met uitmuntend gevoel voor positie en prima inzicht. Staat altijd op de juiste plaats
Bente Roelofsen, Als centrale verdedigster onverschrokken en meedogenloos fysiek sterk en snel.
Sanne van Mossel, rechterverdediger met haar drang naar voren legt zij iedere aanvalster het zwijgen op en met onnavolgbare solo’s sticht ze regelmatig gevaar voor het vijandelijk doel.
Fabienne Hulleman, de enige linkspoot in ons team en alleen daarom al geniaal. Zij schakelt bijna moeiteloos iedere rechtsbuiten uit en trekt daarnaast ook bij elke aanval mee ten strijde.
Tessa Fontaine, multifunctionele middenveldster die zowel rechts als links prima uit de voeten kan. En daarnaast met een verwoestend schot iedere doelman kan verrassen.
Marit Roelofsen, als rechtmiddenveldster een plaag voor iedere tegenstander, kom je drie keer tegen en als ze de bal ontfutseld heeft meestal een goede voortzetting.
Madelief Visch, letterlijk de steunpilaar van dit team als centralemiddenveldster wint zij nagenoeg ieder duel en onderschept iedere aanval van de tegenstander nog voor deze begint.
Dana Bourgonje, de Benjamin van het team maar ook de architect waar bijna iedere combinatievoetbal aanval begint, daarnaast is zij specialist doelpunten van afstand.
Sacha Berenschot, ook een van de jongelingen maar in staat om met haar fantastische techniek en passeeracties doelpunten te maken en medespeelsters vrij voor het doel te zetten.
Daphne Smit, hoewel ook lid van de drie jonge musketiers zie je dat nergens in terug. Fysiek zeer sterk , wint bijna elk duel, en met het gezicht naar de goal en bal aan de voet, niet te stoppen. Spits en topscorer.
Lois Sluijmers, Onze zeer snelle buitenspeelster zowel links als rechts met een goede passeer actie en scorendvermogen.
Nina Meijer, buitenspeelster met een fluwelen balbehandeling speelt de tegenstander met een simple voetbeweging danwel lichaamsbeweging zoek.
Last but not least Britt Schutte dit seizoen helaas geblesseerd geweest maar indien fit een waardevolle speelster met een uitstekend gevoel voor ruimte en altijd de juiste opening vindt.

Kortom een gouden team getraind en gecoacht door Bas Schutte en Erik Roelofsen

20/mei

Clubblad De Treffer

    

Vios KidsClub

Onze Hoofdsponsor

Hoofdsponsor Vios Vaassen - Cottus

ONZE SPONSOREN