Vandaag stond er een belangrijke wedstrijd op het programma, namelijk de bekerwedstrijd tegen Trekvogels VR2. Wij wisten dat dit een spannende pot ging worden, want ze spelen namelijk 1e klasse.

Na meer dan één uur rijden en in de file te hebben gestaan, komen wij dan eindelijk aan op het sportpark. De wedstrijdbespreking deden wij even snel in de kleedkamer en we maken ons klaar voor de wedstrijd. In de eerste minuten zijn wij de diegene die meteen druk zetten. Het is Nienke die eerst het duel wint en de bal terug legt op Estelle. Ze geeft een diepe bal op Sarah B die één op één komt met de keeper, maar helaas net over schiet.

Daarna is het Sabrina die een lange bal op Sarah B geeft, door haar snelheid haalt ze gemakkelijk de achterlijn en geeft ze een voorzet. Daar staat Nienke op de goede plek om de bal binnen te tikken, maar wordt deze net door de tegenstander van de lijn gehaald. En daar is dan toch de 0-1 Door mooi combinatiespel op het middenveld is het Denise die een diepe hoge bal naar Nienke speelt, hierdoor kan Nienke op snelheid doorlopen naar het goal en weet de bal in de rechterhoek te tikken. En daarna gaat het snel. Het is Estelle die de bal op het middenveld weet te veroveren en Sabrina wegstuurt met een diepe bal. Ze komt hierdoor één op één met de keeper en schiet rustig de bal laag in de netten 0-2. Vanuit achteruit geeft Tessa een lange bal op de aanvallers. Het is Sabrina die er achteraan rent, en dichtbij de keeper komt. De keeper van de tegenstander is onzeker en houdt zich in, waardoor Sabrina makkelijk kan doorlopen en de 0-3 kan maken. Maar het zijn ook de Trekvogels die gevaarlijk en technisch op onze helft voetballen. Ze krijgen een aanval waardoor een van de spelers van afstand probeert te schieten en deze bij ons in het goal belandt 1-3.Daarna beginnen de Trekvogels meer op onze helft te voetballen, maar het is onze keeper Kirsten die heel veel ballen uit het goal weet te halen en alert is. De scheidsrechter vond het voor nu even prima en fluit af voor de rust.

Onder het genot van een beker ranja (helaas geen thee met dit koude weer) bespreken wij onze tactiek. Want we weten dat de 2e helft zwaar kan worden. Wij gaan de ijzige kou weer in en het is ondertussen gaan regenen. Het zijn de Trekvogels die meteen hoog druk zet op onze helft en veel combineren. Hierdoor komt er een speler vrij die kan uithalen en plots staat het 2-3. Hierna blijven ze goed combineren en komen meerdere malen dicht bij onze goal, maar onze verdediging en keeper houden de ballen tegen. Dan wordt er iemand van VIOS onderuit gehaald en krijgen wij een vrije trap net voor de middenlijn. Het is Tessa die deze neemt en een voorzet geeft naar de aanvallers. Doordat het heeft geregend glijdt de bal veel harder door, de bal beland net voor de keeper, maar deze glijdt en stuiterd over de keeper heen het goal in 2-4! Daarna zijn wij weer wakker geschud en zijn wij het die nu veel druk uitvoeren op de helft van de tegenstander.

Zo krijgt Sarah B de bal in de voeten gespeeld open draait en de bal diep op Nienke speelt, ze komt voor het goal, maar schiet de bal net in de handen van de keeper. Zo is het even later ook Esther K die de bal krijgt, maar stond helaas de paal in de weg. Maar daarna wordt het weer even spannend, want de Trekvogels krijgen een vrije trap, waardoor de spits van hun deze kan aannemen en binnen kan schieten 3-4. Het gaat veel over en weer. Even later zetten wij een mooie aanval op waarbij Sarah R op loopt vanuit de back positie. Ze geeft een voorzet en het is Nienke die de bal in het goal weet te schieten 3-5. Maar daarna zijn het de Trekvogels weer die op onze helft voetballen en de 4-5 maken.Het blijft spannend tot de laatste minuut waarbij beide ploegen veel kansen krijgen.

Na een spannende wedstrijd vol strijdkracht, inzet en spanning, fluit de scheidsrechter af en winnen wij met 4-5 van Trekvogels VR2 en zijn we door in de bekercompetitie! Wat een strijd hebben wij als team geleverd, hier mogen wij heel trots op zijn en gaan we zeker vieren! Wanneer en tegen wie wij verder moeten spelen in de bekercompetitie is nog afwachten, maar hou zeker onze sociaal media in de gaten!

01/dec

Clubblad De Treffer

    

VIOS Kidsclub

Activiteiten

Vios Prikbord

Onze Hoofdsponsor

Hoofdsponsor Vios Vaassen - Cottus

ONZE SPONSOREN