Vandaag stond de wedstrijd tegen Dieze West op het programma. Beide teams speelden zich vorige week officieel veilig. Winnaar van dit duel maakt nog kans op een plekje in de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse.

Vios begon slecht aan de wedstrijd. Het was Dieze West die al in de 4e minuut de score opende. Met grote passen kon de sterke middenvelder Wahid Shimeri, door de verdedigingslinie snijden om vervolgens koeltjes af te werken.
10 minuten later was het opnieuw raak voor de gastheren. Een snelle aanval met veel combinaties zorgde er voor dat spits Junny Samboe de 2-0 binnen kon frommelen.
Het leek een kansloze middag te worden voor de Vaassenaren. Het mistte de scherpte en felheid in de duels. En kwam maar moeilijk onder druk van de tegenstander uit.

Maar na de 20e minuut leek Vios de schroom van zich af te gooien. Onder leiding van de sterk spelende Jasper Verstraten ging Vios op zoek naar de tegentreffer. Het zette een aantal mooie aanvallen op en wist daarmee de tegenstander terug te dringen.
In de 25e minuut was het Noah Tuasela die voor de 1-2 kon aantekenen. Het wedstrijdbeeld was daarmee compleet gedraaid. Vios wist met snelle combinaties steeds gevaarlijk te worden. O.a. door het sterke optreden van Mehmet Ali Akalin en Kristiaan Bax kreeg Dieze West geen grip op de wedstrijd. Dit resulteerde in de 28e minuut tot de gelijkmaker van Levi Tuasela.
Vlak voor rust moest Verstraten het veld geblesseerd verlaten. Het was Maurits Visch die zij plekje op het middenveld innam.

Na de rust leek de wedstrijd meer in evenwicht. Dieze West won veel duels en legde veel energie in de wedstrijd. Vios bleef de rust bewaren en kon met combinatiespel gevaarlijk worden in de omschakeling.

In de 56e minuut was het Bax die de Vaassenaren op voorsprong zette. Na een mooie aanval kon hij op snelheid zijn tegenstander achter zich laten, en de bal beheerst langs de doelman schuiven.

In de 76e minuut leek Dieze West op gelijke hoogte te komen. Maar vanwege buitenspel werd de goal, tot groot ongenoegen van de thuisploeg, afgekeurd.
Vanaf dat moment gooiden de gastheren alles op de aanval. Dit zorgde voor enkele gevaarlijk situaties. Daarentegen lag er steeds meer ruimte voor een tegenaanval.
En het was Levi Tuasela die daar in de 90e minuut gebruik van wist te maken. Hij bekroonde zij sterke spel door zijn tweede doelpunt van de middag te maken. En daarmee de overwinning veilig te stellen.

Door deze overwinning klimt Vios naar de 4e plaats op de ranglijst. Volgende week speelt Vios tegen sv 't Harde. Bij winst maakt Vios kans op een plekje in de nacompetitie voor promotie baar de 2e klasse.

20/mei

Clubblad De Treffer

    

VIOS Kidsclub

Onze Hoofdsponsor

Hoofdsponsor Vios Vaassen - Cottus

ONZE SPONSOREN