Op Sportpark Harderwijk stonden V.I.O.S. Vaassen en het ongeslagen Zwart Wit '63 tegenover elkaar, een belangrijke wedstrijd voor V.I.O.S. na hun recente verlies tegen ZAC. De reis naar Harderwijk, met het beroemde Dolfinarium, beloofde een uitdagend duel te worden voor de bezoekers.

Eerste Helft:
De wedstrijd begon niet goed voor de ploeg uit Vaassen. In de vierde minuut kreeg Zwart Wit een vrije trap na een handsbal van Robin (de keeper). De vrije trap werd net buiten de zestien genomen en resulteerde in een vroege 1-0 voorsprong voor Zwart Wit '63.

V.I.O.S. probeerde het initiatief te nemen en kansen te creëren. Een gevaarlijke vrije trap in de zesde minuut resulteerde in een corner. Een paar minuten later zorgde Kristiaan voor een kans, maar zijn voorzet werd onderschept. Ook in de daaropvolgende minuten kreeg V.I.O.S. kansen. Onder andere een goede kopbal van Noah in de zestiende minuut stuurde Richard alleen op de keeper af, maar hij slaagde er niet in om te scoren.

In de achttiende minuut verhoogde Zwart Wit '63 echter de druk met een tweede doelpunt na een vrije trap die opnieuw genomen moest worden. Hiermee stond het 2-0 voor de thuisploeg. Amper twee minuten later profiteerde Zwart Wit van een onderschepping op het middenveld en stuurde een aanvaller alleen op de keeper af, wat leidde tot een derde doelpunt.

V.I.O.S. Vaassen bleef proberen het initiatief te nemen, maar kreeg in de eerste helft geen echte kansen meer. De ruststand was 3-0 in het voordeel van Zwart Wit '63.

 

Tweede Helft:
De tweede helft begon niet zoals gehoopt voor V.I.O.S. Vaassen, met Noah die in de 49e minuut zijn tweede gele kaart kreeg en van het veld moest. Met 10 spelers probeerde V.I.O.S. toch kansen te creëren. In de 60e minuut speelden ze een vrije trap goed uit, maar het schot op doel miste kracht om de doelman van Zwart Wit te verslaan.

Zwart Wit '63 voegde niet veel later nog een doelpunt toe, nadat ze een verkeerde vrije trap onderschepten en de bal in het doel werkten, waarmee ze hun voorsprong vergrootten tot 4-0. In de resterende tijd van de tweede helft waren er mogelijkheden voor beide teams, maar geen van hen wist te scoren.

Een speler van Zwart Wit '63 kreeg in de 82e minuut binnen een minuut twee gele kaarten en werd met rood van het veld gestuurd. Na tumult en uitgebreide discussies gebeurde er iets opmerkelijks, waardoor je zou denken dat de scheidsrechter beter dolfijnen zou kunnen trainen dan fluiten bij een voetbalwedstrijd. Zwart Wit '63 kreeg een onverwachte penalty, die werd omgezet in een doelpunt, waardoor de eindstand op 5-0 voor de thuisploeg kwam.

Al met al was het een zware wedstrijd voor V.I.O.S. Vaassen. Volgende week speelt V.I.O.S. Vaassen uit tegen Hein op Sportpark De Kampen.

15/okt

Clubblad De Treffer

    

VIOS Kidsclub

Wedstrijden 1ste elftallen

24/feb - 14:30 VIOS V. 1 - 's Heerenbroek 1
24/feb - 14:30 CSW VR1 - VIOS V. VR1
02/mrt - 12:30 VIOS V. VR1 - VEP VR1
02/mrt - 14:30 ZAC 1 - VIOS V.1

Vios Prikbord

Onze Hoofdsponsor

Hoofdsponsor Vios Vaassen - Cottus

ONZE SPONSOREN