Op zaterdag 11 maart kwam c.s.v. VIOS Vaassen in actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije. Vooraf was het strijdplan duidelijk; in samenwerking met de buren van de I.S.N. Sultan Ahmet Moskee in Vaassen zoveel mogelijk geld inzamelen. Hiervoor werd een zaterdag uitgekozen waarop het eerste elftal van VIOS thuis speelt. Helaas gooide de inmiddels onvoorspelbare ‘Koning Winter’ het spreekwoordelijke roet in het eten. De wedstrijd werd afgelast vanwege sneeuw op het veld. De supporters die verwacht werden voor de wedstrijd zouden dus ook niet komen. De actiedag leek hierdoor een beetje in het water te vallen. Gelukkig bleek niets minder waar en bewees VIOS maar weer eens meer dan een voetbalclub te zijn.

Op het terras van VIOS, in de witte tent, was het rond etenstijd een komen en gaan van mensen. Allemaal kwamen ze voor één of meerdere overheerlijke broodjes Döner. Deze werden ter plekke bereid door de mannen van de Sultan Ahment Moskee, de overburen van VIOS aan de Woestijnweg. In eerste instantie was het de bedoeling om de broodjes Döner te verkopen aan de supporters die de spelers van VIOS 1 zouden komen aanmoedigen tijdens de competitiewedstrijd tegen DVOV. Toen de wedstrijd werd afgelast werd besloten de actiedag toch door te laten gaan. Via social media werd duidelijk gemaakt dat de overheerlijke broodjes wel verkocht zouden worden. Gelukkig gaf menig VIOS lid hier gehoor aan. Zowel bij thuis als in de kantine liet men zich de overheerlijke broodjes goed smaken. Er werden uiteindelijk 520 broodjes Döner verkocht!
De spelers van VIOS 1 hadden een rad van avontuur met mooie prijzen voorbereid. Nu de wedstrijd werd afgelast, werd ook besloten het rad niet te laten draaien. In plaats daarvan deden de mannen van VIOS een mooie duit in het zakje door € 300,- uit de spelerspot te doneren aan het goede doel. Ook de voetballende dames deden een inzamelingsactie. Daardoor mocht er nóg eens € 200,- bij het totaalbedrag worden opgeteld.

In totaal wordt er aan het eind van deze maand een mooie bedrag van € 3.500,- overgemaakt naar de Turkiye Diyanet Foundation. Een prachtig resultaat uit een mooie samenwerking. Een samenwerking die letterlijk en figuurlijk naar meer smaakte…

Spelers en staf VIOS 1 doneren € 300,- uit spelerspot voor het goede doel

15/mrt

Clubblad De Treffer

    

VIOS Kidsclub

Onze Hoofdsponsor

Hoofdsponsor Vios Vaassen - Cottus

ONZE SPONSOREN