VIOS had zaterdagmiddag een zware tegenstander op bezoek. Koploper FC Zutphen was nog ongeslagen en had in 11 wedstrijden slechts 4 verliespunten opgelopen.
Prima weersomstandigheden maar wel een hobbelig en zwaar veld.                                                           
Richard van Beek begon op de bank en aanvoerder Joas Pol was naar het middenveld doorgeschoven. Met Lennon van der Linde als linksback stond er deze middag een jonge verdediging. 
Bij de start van de wedstrijd werd VIOS direct teruggedrongen en moest zich beperken tot een enkele counter. Een aantal corners van de bezoekers leverde niets op. 
In de 24e minuut kwam FC Zutphen op voorsprong. Een goede voorzet van links werd bij de tweede paal door Benjamin Roters prima afgerond; 0-1.   
Met die snelle voorsprong dreigde het voor de Vaassenaren een moeilijke middag te worden maar in de 31e minuut kwam de thuisploeg verrassend gelijk. Na een afgeslagen aanval nam Danny Machielsen de bal op zijn slof. Een geweldig schot van buiten het strafschopgebied dat via de binnenkant van de paal binnen sloeg; 1-1.  
Na die gelijkmaker vocht VIOS zich beter in de wedstrijd en ging FC Zutphen steeds slordiger spelen. 
Opvallend was dat heel vaak de lange bal werd gezocht wat de verdediging van VIOS in de kaart speelde. Voor de rust kregen beide ploegen nog een mogelijkheid. In een scrimmage werkten de bezoekers de bal net over het doel en balverlies van FC Zutphen werd door VIOS niet goed uitgespeeld.

Na de thee hetzelfde spelbeeld. Weinig uitgespeelde kansen en een fel VIOS dat het de bezoekers steeds moeilijker maakte. 
Na een ruim uur spelen kwam Joran Mensink in de ploeg voor Kristiaan Bax. 
Kort hierna eindigde een vrije trap van VIOS in de handen van de Zutphense keeper. In de direct daaropvolgende aanval kon Timon Kuiper van dichtbij inschieten maar de prima spelende Vaassense keeper Robin de Vries pakte de bal klemvast. 
Met Richard van Beek voor Jaron Dijksterhuis en later nog Abel Tuasela voor Mehmet Ali Akalin hield VIOS controle over het laatste wedstrijdgedeelte. 
De bezoekers drongen vlak voor het eindsignaal nog een keer aan maar dat bracht geen verandering in de stand.           

Al met al een verdiend punt van VIOS tegen de ploeg die normaal gesproken kampioen wordt.            
Een resultaat dat met hard werken en een goede wedstrijdinstelling werd bereikt.

  30/jan

  Clubblad De Treffer

      

  VIOS Kidsclub

  Activiteiten

  Vios Prikbord

  Onze Hoofdsponsor

  Hoofdsponsor Vios Vaassen - Cottus

  ONZE SPONSOREN